Kawa oznaczona jako „100% Arabika” pochodzi wyłącznie z ziaren kawowca Arabica, który jest uznawany za gatunek najwyższej jakości. Charakteryzuje się delikatnym smakiem, niską kwasowością i bogatym aromatem.
Kawa Arabica zawiera mniej kofeiny niż Robusta, co sprawia, że jest łagodniejsza dla żołądka. Jej smak jest bardziej złożony, często można w nim wyczuć nuty owocowe, czekoladowe, kwiatowe lub orzechowe.
Wybierając kawę 100% Arabika, masz pewność, że pijesz napój najwyższej jakości, bez domieszek innych, tańszych gatunków kawy. To doskonały wybór dla prawdziwych koneserów ceniących bogactwo smaku i aromatu.
Aby w pełni wydobyć jej smak, warto parzyć ją w ekspresie ciśnieniowym, metodą przelewową lub w kawiarce. Zaleca się stosowanie świeżo mielonych ziaren i odpowiedniej temperatury wody (ok. 92–96°C).
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
Kawa oznaczona jako „100% Arabika” pochodzi wyłącznie z ziaren kawowca Arabica, który jest uznawany za gatunek najwyższej jakości. Charakteryzuje się delikatnym smakiem, niską kwasowością i bogatym aromatem.
Kawa Arabica zawiera mniej kofeiny niż Robusta, co sprawia, że jest łagodniejsza dla żołądka. Jej smak jest bardziej złożony, często można w nim wyczuć nuty owocowe, czekoladowe, kwiatowe lub orzechowe.
Wybierając kawę 100% Arabika, masz pewność, że pijesz napój najwyższej jakości, bez domieszek innych, tańszych gatunków kawy. To doskonały wybór dla prawdziwych koneserów ceniących bogactwo smaku i aromatu.
Aby w pełni wydobyć jej smak, warto parzyć ją w ekspresie ciśnieniowym, metodą przelewową lub w kawiarce. Zaleca się stosowanie świeżo mielonych ziaren i odpowiedniej temperatury wody (ok. 92–96°C).
[vc_row][vc_column][vc_widget_sidebar sidebar_id="custom-sidebar-shopallfilters" hidden_markup_01="" ovic_custom_id="ovic_custom_6007a2aaa8d30" hidden_markup_desktop="" hidden_markup_laptop="" hidden_markup_tablet="" hidden_markup_ipad="" hidden_markup_mobile="" hidden_markup_horizontal_mobile="" hidden_markup_vertical_mobile=""][/vc_column][/vc_row]