Zamów ekspres albo przyjdź napić się dobrej kawy w Rybniku
KAWOMATYKA Logo

arabika 70 %

Co oznacza kawa Arabika 70%?

Kawa oznaczona jako „Arabika 70%” to mieszanka, w której 70% stanowią ziarna kawy Arabica, a pozostałe 30% to zazwyczaj Robusta. Taki skład łączy delikatność Arabiki z większą zawartością kofeiny i intensywnością Robusty.

Cechy i smak kawy Arabika 70%

Dzięki przewadze Arabiki kawa ta zachowuje łagodny, lekko owocowy lub czekoladowy smak. Dodatek Robusty nadaje jej natomiast lekką goryczkę, większą kremowość oraz mocniejszy aromat.

Dlaczego warto wybrać Arabikę 70%?

Jest to idealny wybór dla osób, które cenią sobie balans między subtelnością a intensywnością. Mieszanka ta świetnie sprawdzi się zarówno w espresso, jak i kawach mlecznych, zapewniając odpowiednią głębię smaku i pobudzenie.

Jak najlepiej przygotować kawę Arabika 70%?

Aby w pełni docenić jej właściwości, warto parzyć ją w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce lub metodą przelewową. Świeżo mielone ziarna i odpowiednia temperatura wody (92–96°C) pozwolą wydobyć z niej najlepsze nuty smakowe.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

Co oznacza kawa Arabika 70%?

Kawa oznaczona jako „Arabika 70%” to mieszanka, w której 70% stanowią ziarna kawy Arabica, a pozostałe 30% to zazwyczaj Robusta. Taki skład łączy delikatność Arabiki z większą zawartością kofeiny i intensywnością Robusty.

Cechy i smak kawy Arabika 70%

Dzięki przewadze Arabiki kawa ta zachowuje łagodny, lekko owocowy lub czekoladowy smak. Dodatek Robusty nadaje jej natomiast lekką goryczkę, większą kremowość oraz mocniejszy aromat.

Dlaczego warto wybrać Arabikę 70%?

Jest to idealny wybór dla osób, które cenią sobie balans między subtelnością a intensywnością. Mieszanka ta świetnie sprawdzi się zarówno w espresso, jak i kawach mlecznych, zapewniając odpowiednią głębię smaku i pobudzenie.

Jak najlepiej przygotować kawę Arabika 70%?

Aby w pełni docenić jej właściwości, warto parzyć ją w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce lub metodą przelewową. Świeżo mielone ziarna i odpowiednia temperatura wody (92–96°C) pozwolą wydobyć z niej najlepsze nuty smakowe.

cart linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram